Liefst 84% is ontevreden over de aangepaste coronamaatregelen: "Winkels open, maar geen familiebezoek?"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Vrijdagavond laat kondigde de regering de exitstrategie aan. De overgrote meerderheid van de bevolking is echter niet tevreden met de versoepeling van de maatregelen.

We stelden de vraag: 'Ben jij tevreden over de aangepaste coronamaatregelen die de regering bekendmaakte?' aan onze lezers. Meer dan 2.400 mensen beantwoordden deze vraag. Het resultaat is overduidelijk: 16% antwoordt 'ja' terwijl 84% niet tevreden is.

Bij heel wat mensen leeft het ongenoegen over het uitblijven van de versoepeling van sociale contacten. "Openen van de winkels eerst en daarna bezoek van familie. Dit is niet logisch want het risico op besmetting is bij winkelen groter dan bij bezoek van familie", reageert Sigrid.

Eenzelfde geluid bij Heidi. "Zorg eerst dat familie en vrienden elkaar kunnen bezoeken. Al is het in de tuin. Ik vertrouw meer op de gezondheid van hen dan het risico dat je in de winkels loopt met allemaal vreemde mensen."

Jan verwijst naar het pijnlijke verhaal over de mondmaskers. "Het is heel simpel, ze kunnen niks beslissen zolang er geen mondmaskers zijn. Met dank aan Maggie De Block."