Jong Vld kraakt Els Ampe in open brief: "U slaat de ruiten van geloofwaardigheid van onze partij in"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Els Ampe, kandidaat-voorzitster bij Open Vld, krijgt de wind van voren binnen haar eigen partij. Nadat Maggie De Block zich al openlijk van haar distantieerde, doet nu ook Jong Vld dat.

De jongerenafdeling van Open Vld heeft namelijk een open brief geschreven aan Ampe, die de jongste tijd oproept om "de lockdown-vakantie" en "de lockdown-dictatuur" te stoppen.

"De laatste dagen en uren groeide de ontzetting en het ongeloof bij onze lokale Jong VLD-afdelingen over uw communicatie in deze crisis. De vraag om met een krachtig signaal Jong VLD te distantiëren van uw gedane uitspraken, kan ik niet langer negeren", schrijft Tess Minnens.

"Als u morgen voorzitter zou zijn, zou ik u terecht wijzen. Als u deze uitspraken als volksvertegenwoordiger deed, zou ik u terecht wijzen."

"U bent zeker niet de enige die het imago van onze partij schade aanbrengt, alhoewel u een hoger tempo hanteert dan uw voorgangers en uw timing, in volle gezondheidscrisis, ook 'a first' is. Hoe u vandaag in volle crisis de ruiten van geloofwaardigheid van onze partij inslaat, deden anderen jarenlang."