Vlaams Belang ziet problematische toestanden: "Dit is geen exitstrategie, dit is de chaos"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belangers Chris Janssens en Sam van Rooy hebben fel uitgehaald. Ze vinden dat de overheid tekortschiet tijdens deze coronacrisis.

"De burger moet gehoorzamen, maar de overheid blijft in gebreke inzake mondmaskers, coronatesten, coronaspeurders... Dit is geen exitstrategie. Dit is de chaos. Zorg voor een duidelijk plan van aanpak voor de veilige heropleving van onze samenleving", vindt Chris Janssens.

Partijgenoot Sam van Rooy vult aan in een videoboodschap op Twitter: "Het is ronduit beschamend en crimineel, en dat zeg ik niet lichtzinnig, dat zoveel weken na het uitbreken van de coronacrisis en aan de start van de exitstrategie, de overheid er niet eens in slaagt om de bevolking van de nodige beschermingsmiddelen te voorzien."

"Maar België en dus ook Vlaandereren, blinken helaas uit in amateurisme. Met zowat de hoogste belastingdruk ter wereld, kan de overheid blijkbaar niet eens tijdig mondmaskers leveren aan haar bevolking."

Marc Van Ranst

Van Rooy sabelt ook de Wereldgezondheidsorganisatie en viroloog Marc Van Ranst neer: "De WHO is geen goede instelling om richtlijnen van te ontvangen en in de praktijk om te zetten en Van Ranst is geen goede viroloog om op te volgen, Marc Wathelet wel."