Antwerpse politie neemt op één dag maar liefst zes auto's in beslag

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De Antwerpse politie heeft op de feestdag van 1 mei maar liefst zes auto's in beslag genomen.

De Antwerpse verkeerspolitie heeft bij controleacties maar liefst zes voertuigen in beslag genomen. Dat gebeurde allemaal met behulp van ANPR-camera's. In Borgerhout werden twee auto's met Poolse nummerplaten tegengehouden. “De nummerplaten hoorden niet bij de voertuigen”, zegt woordvoerder Willem Migom van de politiezone Antwerpen.

In de Londenstraat op het Eilandje werd vond de politie een huurwagen waarvan de huur al een tijdje niet meer betaald was. “De wagen zal aan de eigenaar terug worden bezorgd.” Tijdens de controle trof de politie op de Groenendaallaan ook een auto aan waarop nummerplaten hingen die in het Verenigd Koninkrijk als gestolen opgegeven waren. “Ook het verzekeringsbewijs van de auto bleek niet meer geldig”, gaat Migom verder. “De wagen en de nummerplaten werden in beslag genomen.”

Een andere chauffeur werd op de Noordersingel aan de kant gezet omdat hij nog snelheidsboetes had openstaan. Hij bleek bovendien zonder rijbewijs rond te rijden. “Dat was in beslag genomen omdat hij dronken gereden had”, aldus de politie. Nog tijdens de controleactie werden twee onverzekerde brommers in beslag genomen.