Brusselse strafrechtbank neemt belangrijke beslissing over expertise Marc Dutroux

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Brusselse strafrechtbank (SURB) heeft een belangrijke beslissing genomen over de psychiatrische expertise van Marc Dutroux. Dat nieuws raakte dinsdag bekend.

Marc Dutroux werd in 2004 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij werd schuldig bevonden aan ontvoering, opsluiting en het seksueel misbruiken van zes meisjes in 1995 en 1996 en het vermoorden van vier van zijn slachtoffers. 

Dutroux kwam in 2013 al een eerste keer voor het SURB, maar toen oordeelde de rechtbank dat het nog te vroeg was. In oktober 2019 besliste de Brusselse SURB op vraag van Dutroux’ advocaat dat een nieuw psychiatrisch onderzoek zich opdrong in de aanloop naar een latere, eventuele vraag tot voorwaardelijke vrijlating.

Er werden drie experts aangeduid die een verslag zouden opmaken om de geestestoestand en de persoonlijk van Dutroux te beoordelen en of hij nog een gevaar is voor de maatschappij, meldt Belga.

Een eerste versie van dat verslag zou op 11 mei klaar moeten zijn, maar is nu verschoven naar een latere datum. Door de coronacrisis raakt het verslag niet tijdig klaar. Een nieuwe datum is er voorlopig nog niet.