Nationale Veiligheidsraad moet enkele moeilijke knopen doorhakken: Dit staat er straks op de agenda

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag is er een nieuwe Nationale Veiligheidsraad. Het belooft voor hen een drukke dag te worden want er staat heel wat op de agenda.

De Nationale Veiligheidsraad begint dit keer niet in de namiddag, maar wel al om 9 uur. Zo hoopt men op een deftig uur klaar te zijn. Er zal ook geen Powerpointpresentatie meer getoond worden, zoals de vorige keer.

Er zal besproken worden of er extra maatregelen worden opgelegd wanneer maandag de winkels weer openen. De burgemeesters kunnen mensen verplichten om een mondmasker te dragen, maar sommigen stellen zich de vraag of het niet beter is om één richtlijn te hebben die voor het hele land geldt?

Ook de marktkramers verwachten veel van deze Nationale Veiligheidsraad. Ze vinden het oneerlijke concurrentie dat winkels wel mogen openen en zij hun kraampjes niet mogen opstellen in de openlucht, staat te lezen in Het Laatste Nieuws. De hamvraag is of dit veilig kan? De experten zullen deze vraag moeten beantwoorden.

Familie
En er moet ook dringend een beslissing genomen worden voor sportclubs en de competities. Mag er nog gevoetbald worden? Alle clubs uit de Jupiler Pro League hopen alvast dat er niet meer gevoetbald mag worden tot 31 juli. Dan staan ze sterker bij een schadeclaim van de tv-rechtenhouders.

Of we terug bij familie op bezoek mogen, zal allicht niet besproken worden. "Maar op de volgende Veiligheidsraad, in de aanloop naar 18 mei, komt dat mogelijk wel aan bod." En de horeca zal waarschijnlijk ook niet besproken worden.