Plots 339 nieuwe overlijdens: Steven Van Gucht legt uit wat er aan de hand is

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Er zijn de voorbije 24 uur opnieuw 110 mensen in ons land overleden aan het coronavirus. Maar er zijn ook nog 229 overige overlijdens aan het totaal toegevoegd, legde Steven Van Gucht deze voormiddag uit.

Er zijn de voorbije 24 uur 272 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in ons land. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen in België op 50.781.

In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 2.849 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 116 nieuwe opnames. Op intensieve zorgen liggen in totaal 646 patiënten. Dat is evenveel als de dag voordien. 290 patiënten mochten het ziekenhuis verlaten.

Er vallen ook weer 110 nieuwe overlijdens te betreuren. Het totaal aantal overlijdens in ons land komt daarmee op 8.339 te staan.

Steven Van Gucht

"229 sterfgevallen omwille van het coronavirus zijn nu met terugwerkende kracht toegevoegd aan het totale aantal overlijdens. Het gaat om overlijdens tussen 24 maart en 4 mei. Deze overlijdens werden niet bevestigd met een laboratoriumtest, maar 71 gevallen werden wel bevestigd via een scan van de longen. 157 mogelijke sterfgevallen werden eveneens toegevoegd. Het gaat om gevallen waarbij de artsen achteraf sterk vermoedden dat het om COVID-19-gevallen ging ", legt viroloog Steven Van Gucht uit.