Coronavirus kent een ongemeen harde piek in noorden van Antwerpen: "Geen reden tot paniek"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In het noorden van de provincie Antwerpen stijgt het aantal gevallen van besmetting met het coronavirus sinds begin deze maand heel duidelijk.

Volgens een arts van het AZ Klina in Brasschaat komt de versoepeling die de regering voorstelt dan ook veel te vroeg. “We horen de afgelopen dagen enkel positief nieuws over de strijd tegen het coronavirus. Jammer genoeg wordt er niet vermeld dat onze regio nu pas zwaar getroffen wordt. In AZ Klina zien we nog steeds een stijging van het aantal coronapatiënten. Het personeel ervaart dan ook een zeer hoge werkdruk en zit op zijn tandvlees. Dus alstublieft, blijf de maatregelen van social distancing en adequate handhygiëne goed opvolgen”, klonk het op Facebook bij een arts van het ziekenhuis in Brasschaat.

Volgens ziekenhuiswoordvoerder Joanne De Roeck klopt het dat de piek in gemeentes in het noorden van Antwerpen later op gang kwam. “Eerst was er een piek in Limburg, vervolgens in Kempense ziekenhuizen in Mol en Turnhout. Pas daarna kwamen de Antwerpse ziekenhuizen aan bod. Onze regio kende haar piek nog later dan in de meeste andere ziekenhuizen in het Antwerpse. Misschien komt dat omdat we hier op het platteland zijn of ons dichtbij de Nederlandse grens bevinden.”

Toch lijkt er beterschap op komst. “Het is momenteel erg druk op onze corona-afdeling, maar de curves zijn niet anders dan degene die zich in andere ziekenhuizen hebben voorgedaan. We hopen dan ook na dit weekend een daling te mogen vaststellen. Door de Facebookpost van onze arts is er wat ongerustheid ontstaan, maar dat is niet nodig. Ze wilde enkel duidelijk maken dat de epidemie nog niet voorbij is. Dat is ook zo, want de coronacrisis heeft net als elke andere epidemie geen start- of stopmoment.”