Jan Jambon doet belangrijke oproep: “We gaan dan ongelofelijke maatregelen moeten nemen”

door: PMN
Afbeelding bron: The Sun
Vlaams Minister-President Jan Jambon heeft zaterdag een oproep gedaan. De oproep is gericht aan aan alle Vlamingen.

Jan Jambon zegt dat hij blij is dat maandag weer alle winkels de deuren mogen openen. “Zo ligt het beeld van een doodse winkelstraat achter ons”, bedenkt Jambon zich. “Want wij willen allemaal graag terug bij onze lokale handelaars gaan kopen. Onze winkeliers en hun personeel gaan ons met heel veel plezier ontvangen.”

“Maar toch moet u ook op de regels letten. Wanneer u in een winkelstraat komt en ziet dat er veel volk aanwezig is, keer dan om en kom een volgende keer terug. De rekken zullen vol liggen.”

“Het laatste wat we nu willen meemaken, is dat omwille van dat we ons niet goed gedragen en ons niet aan de regels houden, dat we de boel zouden moeten terugdraaien. Dat willen we niet en dat mag niet gebeuren.”

"Houd u aan de regels"
“Beste mensen, we zijn toch allemaal heel blij dat we vanaf zondag opnieuw bezoek mogen ontvangen. Vier mensen mogen op bezoek komen, maar het moeten wel steeds dezelfde vier mensen zijn. En hier ook doe ik een oproep: houd u aan de regels.”

“Als we ons met z’n allen aan die regels houden, dan kunnen we binnen enkele weken dat weer versoepelen. Als we dit allemaal met de voeten gaan treden, dan gaan we misschien ongelofelijke maatregelen moeten nemen om de zaken terug te doen keren. En dat zou toch niemand van ons willen.”

“Maar bovenal is nu één ding belangrijk: zondag vieren we onze moeders. En zij verdienen dat meer dan wie ook. Dus leve alle mama’s, leve onze gezondheid!”