Donald Trump is het wachten kotsbeu: “Tegen dan moet er een vaccin zijn tegen het coronavirus”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Amerikaanse president Donald Trump is het wachten kotsbeu. Hij wil dat er snel een vaccin komt tegen het coronavirus.

In normale tijden duurt het vele jaren voor er een werkend vaccin tegen een bepaald virus op de markt komt. Donald Trump lanceert "Operation Warp Speed", schrijft VRTNWS. Het vaccin moet dus sneller dan het licht klaar zijn.

De Amerikaanse president wil al tegen het einde van het jaar een vaccin. Er zal dus getest moeten worden op mensen. Dat proces is al op enkele plaatsen aan de gang, maar zoiets vraagt tijd. Je moet bijwerken vermijden en het vaccin moet in honderden miljoenen dosissen op de markt worden gebracht.

Volgens VRT-correspondent Bjorn Soenens zijn de plannen van Trump onrealistisch. “Zijn herverkiezing staat op het spel. Hij moet minstens de mensen kunnen wijsmaken dat er een vaccin komt rond de verkiezingen. Hij probeert steroïden in de geestelijke gezondheid van Amerika te steken. Maar we hebben al vaker gezien dat het niet geloofwaardig is. Trump is in paniek.”