Alexander De Croo wil er niet van weten: "Schouwspel zoals voorheen is laatste wat we nodig hebben"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Bijna een jaar na de verkiezingen klinkt de roep om een nieuwe volwaardige regering met een meerderheid steeds luider. Achter de schermen wordt er al gepraat, waarbij Conner Rousseau van Sp.a de gangmaker is.

Alexander De Croo van Open Vld vindt alleszins dat er samengewerkt zal moeten worden. "Het is belangrijk dat het een stabiele regering wordt, die onderling zeer goed werkt. Het laatste waar we nu nood aan hebben, is opnieuw een schouwspel zoals we dat tot enkele maanden geleden gezien hebben, waarbij partijen niets doen dan elkaar aanvallen of elkaars leven moeilijk maken", zei hij op Radio 1.

"We hebben nood aan een regering die aan hetzelfde zeel trekt om de mensen door de crisis te halen en onze economie opnieuw te herstellen. Wie daar deel van moet uitmaken, daar kan ik nu nog niet op vooruitlopen. Maar dat het partijen moeten zijn die elkaar naadloos kunnen vinden, lijkt me evident."

De Croo denkt wel dat het bevorderlijk zou zijn als de grootste partijen van het land deel gaan uitmaken van de nieuwe regering. Dat zijn N-VA en PS.