Loes Van Den Heuvel denkt niet dat een vaccin zal helpen: “Tot dan moeten we de coronacrisis uitzweten”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Loes Van den Heuvel speelt in 'FC De Kampioenen' de rol van Carmen. De actrice laat zich uit over het coronavirus.

Het coronavirus zou er gekomen zijn nadat het van een vleermuis op een ander dier is overgeslagen. Het muteerde zich en kon zo ook de mens besmetten. Al is er ook een andere theorie die stelt dat het virus uit een labo komt. “Is het virus uit een labo ontsnapt of opzettelijk op de mens losgelaten”, vraagt Loes Van den Heuvel zich luidop af in Primo.

“Waarom het opzettelijk is losgelaten? Omdat we met te veel mensen zijn. En ook omdat we te veel in het territorium van dieren komen. De mens wil de aarde bezetten en innemen. Ze komen dichter en dichter in het ecosysteem van de dieren.”

“Vandaar dat er ook zoveel mutaties van virussen en bacteriën op ons afkomen. En van dier op mens worden overgedragen. Eenvoudigweg doordat we de leefwereld van fauna en flora inpalmen. De bossen horen de mens niet toe, maar wel het dierenrijk. De mens denkt Moeder Natuur te slim af te kunnen zijn, maar dat is onmogelijk.”

Aarde
“Eigenlijk is de coronacrisis een 'constructief' gesprek tussen de planeet en haar bewoners om de goede verstandhouding, die de laatste tijd een beetje scheef was gelopen, opnieuw te herstellen. Dat onze aarde nu eindelijk eens haar longen zuiveren was - en is - een pure noodzaak.”

“Het is vijf na twaalf. Vandaar deze nooit eerder vertoonde epidemie. De coronacrisis zullen we moeten uitzweten totdat de aarde weer op eigen krachten is. En hersteld is.”