Kersverse Open Vld-voorzitter looft Gwendolyn Rutten: "We gaan zeker nog van je horen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Egbert Lachaert mag zich de nieuwe voorzitter van Open Vld noemen. Hij volgt Gwendolyn Rutten op en sprak lovende woorden over haar.

"Een lange campagne is voor geen enkele partij gemakkelijk. Tegenstellingen worden op scherp gezet, de toon dreigt al eens te verharden, de filmpjes op twitter worden al eens wat opvallender en de algemene zenuwachtigheid neemt toe", omschreef Lachaert de verkiezingscampagne, die door het coronavirus zelfs moest worden stilgelegd.

"We moeten nu samen vooruit. Als één liberale partij, met een duidelijke liberale focus, en met een voorzitter met een duidelijk mandaat. We sluiten nu de rangen rond een optimistisch vrijheidsverhaal. De vrijheid om te gaan werken, ondernemen, te zijn wie we willen zijn. Aan onze ideologische tegenstanders zeggen wij dat er een grens is aan wat een overheid kan doen om onze vrijheid te beperken."

Gwendolyn Rutten

Lachaert had ook nog goede woorden over voor zijn voorgangster, Gwendolyn Rutten. "Gwendolyn, de afgelopen 7,5 jaar leidde jij de partij met daadkracht en met een positieve liberale boodschap. Zoals je zelf ook zegt, is het na twee termijnen nu eens aan iemand anders maar het doet niets af aan de inzet die je leverde en de resultaten die werden behaald. Gwendolyn, ik ben er zeker van dat we nog van jou gaan horen. Bedankt."