SP.A boekt winst in peiling, maar voorzitter Rousseau wil meer: "Niet tevreden, dit is nog veel te weinig"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Uit een onderzoek van UAntwerpen en VUB in opdracht van VRTNWS en De Standaard blijkt dat 11 procent van de kiezers op SP.A zou stemmen indien het nu verkiezingen zouden zijn. Hiermee boekt de socialistische partij een kleine winst ten opzichte van een jaar geleden. Toch is voorzitter Conner Rousseau daar niet echt tevreden mee.

"Ik ben niet tevreden met het resultaat dat wij in de peiling halen. Dat is nog veel te weinig, maar het is alleszins beter om vooruit te gaan dan achteruit."

"We keren ook een trend, we gaan licht vooruit ten opzichte van de verkiezingen maar ik bekijk ten opzichte van de laatste peiling in december. Toen ik begon zaten we op 8,5% en nu zitten we op 11%, dat is een vooruitgang. De peilingen geven wel een trend aan en die is dat wij vooruitgaan", analyseert Conner Rousseau in gesprek met Redactie24.

Nieuwe ploeg

"Wij hebben een heel nieuwe ploeg, ook ikzelf ben nieuw en we zijn heel wat dingen binnen de partij aan het veranderen. Ik heb altijd gezegd dat men ons een aantal jaren zal moeten geven. Dat het met mij persoonlijk goed gaat momenteel (Rousseau is de vierde populairste politicus op dit moment, nvdr) is ook de verdienste van een hele ploeg rond mij."

Verzuchtingen van de mensen

"We gaan moeten inzetten op oplossingen voor verzuchtingen die mensen echt wel hebben. Dat gaat dan over klimaat, integratie en vooral nu ook over koopkracht, gezondheidszorg en sociale bescherming. De mensen zijn bang om ziek te worden of om hun job te verliezen."

"We moeten met goede oplossingen komen en SP.A heeft die in huis. We moeten zorgen dat de politiek stopt met al die zever en met elkaar af te vallen. We zitten een jaar zonder regering en ik vind dat beschamend."

"Een positieve partij zoals de onze deelt toch mee die verontwaardiging, maar komt ook met positieve oplossingen om op termijn vooruit te gaan."