Jean-Marie Dedecker razend over katje Lee: "Hondsdolle lapzwansen die mijn kleinkinderen willen besmetten, naar het dementenreservaat ermee"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Marie Dedecker kan niet begrijpen dat er mensen zijn die ijveren om katje Lee in leven te houden. Hij wijst op het gevaar van hondsdolheid.

De Peruviaanse straatkat Lee werd door eigenares Selena Ali naar ons land gevlogen, maar riskeert een spuitje te krijgen wegens een mogelijke besmetting met het gevaarlijke hondsdolheid-virus.

De kat had eigenlijk drie maanden in quarantaine moeten zitten in Peru. Nu houdt de eigenares Lee ondergedoken voor het FAVV. "Wie dergelijke overtredingen zou begaan in Australië of Singapore, gaat zelf achter de tralies", zegt Jean-Marie Dedecker daarover.

"Hier komt er een meute opgefokte dierenrechtenactivisten uit hun kot, aangevuurd door een roedel hondsdolle dierenrechtenorganisaties, gesteund door een groep bv's, met onze minister van Onderwijs en Dierenwelzijn Ben Weyts op kop... Deze laten de emotionaliteit voor één katje primeren op mogelijk collectief dierenleed", schrijft Dedecker in een column voor Knack.

Niet dat Dedecker geen dierenvriend is: "Ik heb een hekel aan boeren die kippen en kuikens met miljoenen laten creperen en verfoei veetelers die hun koeien slachtafval laten vreten met een grasgeur... Maar ik heb een nog grotere hekel aan hondsdolle lapzwansen die mijn kleinkinderen willen contamineren met een nieuw hondsdol virus. Dergelijke types moeten aan de leiband en aan de muilkorf, om dan afgevoerd te worden naar een dementenreservaat. Zo niet, ze zacht laten inslapen", aldus Dedecker.