Hans Van Themsche wil vervroegd vrijgelaten worden, vader van peuter Luna wist het pas gisteren

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Hans Van Themsche wil vervroegd vrijgelaten worden uit de gevangenis. Dat nieuws raakte dinsdag bekend.

Het is intussen al 14 jaar geleden dat Hans Van Themsche aan zijn moordtocht begon. Eerst schoot hij Songül Koç neer. Die zat op een bank een boekje te lezen. Van Themsche schoot haar neer omdat ze een hoofddoek droeg. Koç overleefde de aanslag op haar leven.

Twee minuten later schoot hij Malinese au-pair Oulematou Niangadou (24) dood. Op dat moment begon peuter Luna (2) te huilen. Ook de peuter werd door Van Themsche doodgeschoten. “Ik dacht dat die vrouw haar mama was. En ik had in een documentaire over olifanten eens gezien hoe kleine olifantjes een trauma overhouden aan de dood van hun moeder, dat wilde ik haar niet aandoen”, zei hij daarover.

Op 11 oktober 2017 werd Van Themsche aangehouden. Hij kreeg levenslang. Maar vandaag zal hij voor de strafuitvoeringsrechtbank toch vragen om vrij te komen, staat te lezen in ‘De Standaard’.

De nabestaanden werden pas gisteren op de hoogte gebracht van Van Themsche zijn plannen. "Omdat onze voormalige advocaat ons daarover belde en vroeg of wij zelf naar de zitting zouden gaan of dat hij ons moest vertegenwoordigen", zegt Roman Drowart, de vader van de vermoorde peuter Luna. "Anders hadden we het gewoon niét geweten.”