Dit zijn de details over de gruwelijke ontvoering van 13-jarig kind: "Twee keer teken van leven gekregen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Een jongen van 13 jaar uit Genk is zondagochtend vrijgelaten nadat hij gedurende maar liefst 42 dagen werd gekidnapt. Tijdens een groots opgezette politieactie werden zondag 7 verdachten opgepakt.

De kidnappers eisten een flinke som losgeld. In de nacht van 20 op 21 april vond de ontvoering plaats op een gewelddadige manier. Ze drongen de woning gemaskerd en zwaar bewapend binnen en namen het kind mee.

In totaal hebben meer dan 100 mensen aan het onderzoek deelgenomen en er werd samengewerkt met autoriteiten uit Frankrijk, Nederland en Amerika.

Er zijn tijdens de 42 dagen veelvuldige contacten geweest tussen de familie en de kidnappers waarbij zij losgeld eisten. Twee keer kreeg de familie een teken van leven van hun kind.

Het kind levend terugkrijgen is de rode draad geweest tijdens het onderzoek. Vannacht werd de jongen vrijgelaten en onmiddellijk werd een grootscheepse actie opgestart waarbij 7 verdachten werden opgepakt, zij komen allemaal uit Antwerpen en Limburg. Er werden ook verscheidene huiszoekingen uitgevoerd.