Prins William openhartig over de dood van zijn moeder: Publiek in tranen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
In het Verenigd Koninkrijk hebben velen een traantje geplengd bij het zien van een BBC-documentaire, waarin prins William openhartig praat over de dood van zijn moeder, de betreurde prinses Diana.

Prinses Diana kwam in 1997 in een tunnel in Parijs om het leven bij een zwaar auto-ongeval. Prins William was op dat moment 15 jaar oud. In de documentaire 'Football, Prince William and Our Mental Health' sprak hij over dat trauma.

"Wanneer je iets traumatisch hebt meegemaakt, zoals het verlies van mijn moeder toen ik nog jong was, komen en gaan de emoties telkens weer rond. Omdat het een heel andere levensfase betrof en er niemand was om te helpen. Ik vond het vaak overweldigend", klonk het.

Kate Middleton

De prins gaf toe dat de emoties terugkeerden toen hij vader werd, en noemde de steun van echtgenote Kate Middleton van het opperste belang.

Op sociale media kreeg de prins heel wat lof en steun. "U doet het fantastisch. Uwe hoogheid, uw moeder zou zo trots zijn", schreef een kijker. "Ik ben aan het wenen maar het zijn tranen van geluk. Bedankt om uw verhaal te delen", reageerde een ander.