John Crombez geeft Wouter Beke ervan langs: "Het is méér dan genoeg geweest"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
John Crombez (Sp.a) en partijgenoot Hannes Anaf hebben op Twitter hard uitgehaald naar Vlaams minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V). Ze willen dat wanneer een bewoner in een woonzorgcentrum positief test op het coronavirus, alle bewoners en het personeel zo snel mogelijk opnieuw getest worden.

"Hallucinant. Woonzorgcentrum De Boarebreker vraagt (smeekt) om te hertesten na positief COVID-19-geval. Dat wordt geweigerd door de Vlaamse overheid. Minister Beke schuift de verantwoordelijkheid in de schoenen van de CRA-arts van het woonzorgcentrum, dat nota bene elders op zoek ging naar tests", zegt Vlaams Parlementslid Hannes Anaf (Sp.a).

"De tol in de woonzorgcentra is gigantisch. De minister geeft zelf aan dat eens het virus binnen is, bewoners bijzonder kwetsbaar zijn. Doe dan in het geval van een positieve test toch zo snel mogelijk een hertesting van alle bewoners en het personeel, om nieuwe grote uitbraken te vermijden. We kunnen er levens mee redden."

Hij krijgt bijval van zijn voormalige voorzitter, John Crombez. "Kan iemand de minister van Welzijn, Wouter Beke, tegen zichzelf beschermen en het welzijn tegen hem? Het is meer dan genoeg geweest!"