Conner Rousseau haalt fel uit naar andere partijen: “Dan trekken ze plots hun kak weer in”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Conner Rousseau (SP.A) lanceerde samen met Paul Magnette (PS) een voorstel voor het vormen van een nieuwe regering. Ze hadden verschillende gesprekken met voorzitters van de andere partijen.

In ‘De Afspraak op Vrijdag’ legt Conner Rousseau uit waarom het beste zou zijn om een klassieke tripartite te vormen. “Ik heb tijdens die gesprekken gemerkt dat er geen veto’s zijn bij de partijen. We zijn er ook in geslaagd om PS en N-VA weer samen aan tafel te krijgen.”

“Dit land heeft recht op een stabiele regering. De partijen moeten nu boven zichzelf uitstijgen.” Maar er is blijkbaar een verschil tussen wat er aan tafel gezegd worden en wat er in de pers gezegd wordt.

“Dan trekken ze plots hun kak weer in”, gaat Rousseau verder. “Dan is het van ‘als ik moet samenwerken met bij partij a en b, dan moet c en d er ook bij want anders krijg ik het niet verkocht’. Dingen die aan tafel gezegd worden willen ze niet verklaren voor de camera.”

“We hebben dan gekozen voor een tripartite. Is dat ideaal? Nee, zeker niet. Maar iets is beter dan niets. Het wordt tijd dat we stoppen met in rondjes te draaien.”