Maggie De Block: “Dit is de reden waarom er fouten zijn gemaakt”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft in een interview op de RTBF toegegeven dat er fouten gemaakt zijn, maar dat het niet anders kon.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft toegegeven dat er fouten gemaakt zijn bij de aanpak van de coronacrisis. “Ik heb mijn verantwoordelijkheden genomen”, zei De Block bij RTBF. “Ik heb een wetenschappelijke commissie samengesteld en voortdurend contact gehad met andere ministers, de kerngroep, de crisiscel,...”

Al was het heel moeilijk om de situatie in te schatten en op zeer korte termijn de juiste beslissingen te maken. “Daarna is de situatie verslechterd. Als je me vraagt of ik fouten heb gemaakt? Ja, ik heb fouten gemaakt. Maar dat is omdat ik gewerkt heb. Als je niks doet, kan je ook niets fout doen.”

Ook over de problemen bij het zorgpersoneel werd gesproken. Vanuit die sector is er enorm veel kritiek op De Block. “Ik begrijp dat er woede is. Zeker bij mensen die gezondheidsproblemen hebben gehad of dierbaren hebben verloren.”