Crombez windt zich op: "Waarom riskeren om nog een keer miljarden aan schade op te lopen?"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Het al dan niet verplichten van mondmaskers in winkels blijft voor discussie zorgen. Nadat Deinze dit lokaal had verplicht, werd de gemeente teruggefloten door minister Pieter De Crem (CD&V). John Crombez (SP.A) vindt dit helemaal fout.

"In de stations en op de treinen heeft men een eenvoudige maatregel. Je bent in een station, je stapt op een trein en je hebt altijd een mondmasker op. Dat is duidelijk. Nationaal had men veel beter beslist dat je een mondmasker moet opzetten als je een winkel binnengaat. Dat is helder."

"Dat doen ze niet. Als de burgemeester dan dat voorzichtigheidsprincipe aanneemt, dan snap ik helemaal niet dat men dit gaat verbieden. Het zou sowieso beter zijn om uit te gaan van voorzichtigheid", vertelt John Crombez op Radio1.

Besmettingen niet onder controle

"Waarom zouden we riskeren dat we de zorgkundigen nog een keer gaan belasten met opstoten? Waarom zouden we het riskeren om nog een keer bijkomende miljarden aan schade te nemen? Het aantal besmettingen is wereldwijd nog enorm en het is niet onder controle."