Man uit Antwerpen razend op politie: “15 keer geslagen en luchtpijp dichtgeknepen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een 43-jarige man uit Antwerpen is niet te spreken over het gedrag van de Antwerpse politie. Hij zegt zwaar aangepakt te zijn geweest.

De agenten merkten de man omdat hij met zijn handen schietbewegingen deed. Hij zou ook “pang, pang, pang” roepen. De agenten besloten om de man te controleren.

De controle verliep niet zonder slag of stoot. De man gedroeg zich agressief. Hij uitte bedreigingen richting de agenten. Hij zou ook geschopt en gespuwd hebben. De man riep ook “corona” naar de agenten.

De man werd aangehouden en is maandag voor de rechtbank moeten verschijnen. Het openbaar ministerie vorderde achttien maanden cel en 800 euro boete.

Agressief
De veertiger ontkent dat hij agressief is geweest. Hij zegt dat de agenten overdreven agressief waren naar hem toe en dat hij verwondingen heeft opgelopen. “Ze hebben mij vijftien keer geslagen en mijn luchtpijp dichtgeknepen. En nee, ik maakte geen schietbewegingen. Ik wilde de agenten er alleen maar op wijzen dat ze geen mondmasker droegen.”

De agenten zeggen op hun beurt dat de verwondingen er gekomen zijn omdat de man zich weerspannig gedroeg. Zo moesten ze wel kordaat ingrijpen. De zaak wordt momenteel onderzocht. Een vonnis is er op 13 juli.