Wat zijn de belangrijkste vakantiebestemmingen van de Vlaming in deze coronatijd?

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
De coronacrisis heeft een gigantische impact op het toerisme. We reizen minder en noodgedwongen ook anders. Waar trekt de Vlaming deze zomer vooral naartoe?

We legden de vraag voor aan Piet Demeyere, woordvoerder bij Tui Belgium. “De reiziger is op dit moment nog wat beperkt want men kan nog steeds niet reizen naar landen buiten Schengen. Binnen Europa houdt men zich, ondanks de herrie van de afgelopen dagen, nog steeds vooral aan Spanje."

"Dat land heeft een heel groot grondgebied, met ook de Canarische eilanden en de Balearen en mensen hebben er een groot vertrouwen in omdat de eilanden omgeven zijn door zee, dat daar iets minder risico bestaat.”

“Op de tweede plaats doet Griekenland het ook zeer goed. Dat is ook een land samengesteld uit toeristische eilanden." 

Autovakantie naar Frankrijk

De angst om op een vliegtuig te stappen leeft bij sommigen en dus zijn er heel wat mensen die met de auto op vakantie gaan.

“Een aantal mensen zijn nu toch iets minder happig op een vliegreis en dan heb je de autovakanties die het dit jaar heel goed doen en die gaan quasi allemaal richting Frankrijk.”

Boekingen voor corona

Voor aanvang van de coronacrisis, kozen heel wat mensen een land buiten Europa als vakantiebestemming. “Voor maart hadden we er een fantastisch seizoen opzitten wat betreft de vroegboekperiode. Toen waren de niet-Europese bestemmingen de grootste stijgers, met vooral Turkije."

"We hebben deze reizen tot eind deze maand geannuleerd en veel mensen hebben spijt dat dit niet kan doorgaan omdat je daar altijd de beste prijs-kwaliteitsverhouding hebt gehad.”