Verschrikkelijke beelden van 'wet market': Honden wachten in zakken om geslacht te worden

door: MRO
Afbeelding bron: PETA
Er zijn opnieuw verschrikkelijke beelden opgedoken van een 'wet market'. Ditmaal gaat het om een markt in Delhi (India) waar wilde dieren voor menselijke consumptie worden verkocht en eventueel ter plaatse worden geslacht.

De beelden werden verspreid door PETA, een organisatie die ijvert voor een ethische behandeling van dieren. PETA klaagt aan dat de wetten op het dierenwelzijn op de 'wet markets' zwaar worden geschonden.

Heel wat experten geloven dat het coronavirus is ontstaan op een 'wet market' in het Chinese Wuhan. Op zulke markten kunnen besmettelijke ziektes makkelijk van dieren op mensen worden overgedragen.

Op de beelden is onder meer te zien hoe afgehakte handen van apen worden verkocht en hoe iemand die met de blote hand vastneemt. 

Verder worden ook honden getoond in zakken die verkocht worden om geslacht te worden. 

"Het volgende dodelijke virus zal om de hoek komen kijken zolang smerige 'wet markets' gevuld met rauw vlees en zieke en gestresste dieren mogen plaatsvinden," zegt PETA-directeur Elisa Allen. "PETA roept op tot het sluiten van deze broeihaarden voor pandemieën."