Dit is de reden waarom Brussel heel lage besmettingscijfers heeft

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De cijfers van de besmettingen met het coronavirus in Brussel zijn ontzettend laag, maar volgens huisartsen uit de hoofdstad is dat maar schijn.

De nationale cijfers nemen drastisch toe, maar in Brussel zakken de cijfers met zes procent. Doet Brussel het zo goed of is er iets anders aan de hand? Huisartsen waarschuwen dat er wel eens een enorme onderrapportage zou kunnen zijn.

De chaos waarmee mensen die getest willen worden geconfronteerd worden, is gigantisch groot. "In het Brussels Gewest werd voor de verwerking van de tests onder meer geopteerd voor privé-labo's, die er tot vijf dagen over doen om de resultaten van een test te publiceren," zegt de Jetse arts Tine Duchausoit aan Bruzz. "Dat is slecht nieuws voor de contact tracing, en ontmoedigt patiënten om tijdens die wachttijd binnen te blijven.”

Ook het aantal plaatsen waar getest kan worden gaat enorm naar beneden. Heel wat ziekenhuizen hebben geen testcentrum meer. Bovendien moet je, om getest te worden, een formulier van de huisarts hebben. Meer dan dertig procent van de Brusselaars heeft zelfs geen huisarts. Brusselaars zijn dan niet echt geneigd om zich te laten testen, waardoor de bestaande cijfers een vertekend beeld van de werkelijkheid geven.