Recente ontdekking over Covid-19 is zorgwekkend: “Dat is heel slecht nieuws”

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De kennis over het coronavirus wordt steeds groter. Zo werd recent ontdekt dat patiënten nu vaak een hogere virale lading van het coronavirus hebben dan tijdens de eerste golf. “En dat is heel slecht nieuws”, klinkt het bij viroloog Jean-Pierre Hernalsteens.

“Er zijn vrij recente gegevens die aantonen dat bepaalde personen een veel grotere hoeveelheid van het virus in zich dragen dan anderen. Als een patiënt een grote hoeveelheid virus in zijn ademhalingsstelsel heeft en hij gaat speekseldruppeltjes verspreiden, dan gaan die druppeltjes ook meer infectieus zijn.”

“De hoeveelheid virus dat men nu terugvindt bij patiënten, is hoger dan tijdens de eerste golf. Dat is natuurlijk heel slecht nieuws want dan is het vrij waarschijnlijk dat zij ook een grotere hoeveelheid virus gaan verspreiden”, aldus professor Jean-Pierre Hernalsteens in gesprek met Redactie24.

Nationale Veiligheidsraad

“Dit zijn recente gegevens en dat is één van de redenen waarom men zo kort na elkaar de Nationale Veiligheidsraad twee keer heeft samengeroepen. Dit was nog helemaal nog niet zo duidelijk op de vergadering van vorige week.”