Brussel vreest voor Antwerps scenario: "Zelfde populatie als zones in Antwerpen waar probleem zich stelt"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Terwijl het aantal coronabesmettingen in Antwerpen pijlsnel de hoogte ingaat, waarschuwt dokter Kenneth E. Coenye, hoofdarts in kliniek Sint-Jan, in gesprek met Terzake op VRT voor eenzelfde scenario in Brussel.

"Ik denk dat een Antwerpse situatie voor ons in Brussel helemaal niet zo veraf is. We zitten een beetje met een gelijkaardige populatie in Brussel als in de zones van Antwerpen waar de problemen zich vandaag stellen."

"Mensen die met grote aantallen vaak in dezelfde woning wonen, mensen voor wie een deel van hun leven zich ook op straat afspeelt, in buurtwinkels, in bepaalde bars. Dat maakt dat in die concentratie van mensen het virus veel makkelijker wordt verspreid."

"Er is een grote proportie mensen met migratieachtergrond. We hebben heel veel mensen gehad met dubbele nationaliteit die naar Marokko wilden reizen", aldus dokter Kenneth E. Coenye.

"We zien het aantal Covid-besmettingen opnieuw toenemen en onze grote angst is dat die mensen hun ouders, grootouders gaan besmetten en dat we binnen twee weken opnieuw een absolute piek gaan zien in hospitalisaties van oudere patiënten."