Politicoloog is iets opmerkelijks opgevallen: "Die partij speelt een gevaarlijk spel"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Politicoloog Carl Devos vindt dat de Vlaamse liberalen van Open Vld een gevaarlijk spel spelen in deze fase van de regeringsvorming.

"Open Vld speelt absoluut een gevaarlijk spel, want er zijn nu vijf partijen die bereid zijn om de onderhandelingen te starten. Ze hebben nog één partij nodig, dan kan de regeringsvorming beginnen. En die ene partij is Open Vld; als zij weigeren mislukt ook deze poging en zal iedereen hen aanwijzen als de schuldige", zei Devos tegen VTM.

Bij Open Vld staat sinds enkele maanden een nieuwe voorzitter aan het roer: Egbert Lachaert. Hij heeft meermaals herhaald zijn Waalse collega's van MR niet te willen lossen.

"Lachaert heeft vroeger een paars-groene regering tegengehouden, hij is nu de nieuwe voorzitter, met een donkerblauw profiel, en nu lijkt hij een paars-gele regering tegen te houden; Veel mensen in de Wetstraat weten niet wat hij wil", aldus Devos.

"Als je Open Vld wil overtuigen, moet je hen wat meer rechtse sociaal-economische maatregelen in de startnota gunnen, óf moet je accepteren dat de MR mee aan tafel mag. Het zal dat zijn of het mislukken van deze poging", besloot Devos.