Coronamaatregelen handhaven niet altijd eenvoudig voor agenten: “Sommige mensen worden heel agressief”

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Agenten moeten de strenge coronamaatregelen handhaven en dat wordt hen niet door iedereen in dank afgenomen. Zo is er regelmatig agressie tegen hen.

“Wij hebben ook te maken met agressie tegen agenten. Dat is in elke politiezone wel zo, denk ik”, vertelt Ine Deburchgraeve van politie Westkust aan Redactie24. 

Onmiddellijk verbaliseren

“Op het hele grondgebied van onze politiezone is het mondmasker verplicht en voor ons is de tijd van waarschuwen voorbij. We gaan onmiddellijk over tot verbaliseren. De maatregelen zijn wel bekend bij de burgers, ze werden op alle mogelijke manieren gecommuniceerd. Het is zelfs op Franse nieuwszenders geweest voor mensen uit Frankrijk die afzakken naar onze kust.” 

“We hebben afgelopen weekend een honderdtal pv’s uitgeschreven. De meeste mensen respecteren de regels wel en we willen hen daar ook voor bedanken. Maar het is wel zo dat er veel mensen zijn die asociaal gedrag tegenover ons vertonen.”

Dat het probleem zich niet enkel aan de kust afspeelt, bevestigt de burgemeester van Turnhout, Paul Van Miert, aan onze redactie. 

“Er zijn mensen die heel ostentatief het mondmasker niet dragen en die ook heel agressief worden als je hen erover aanspreekt. Het is echt een minderheid, maar ze zijn er wel. De politie meldt dat 99% van de mensen het masker wel draagt.”