Een massa volk met de trein naar zee? Blankenberge is voorbereid op drukte in station

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Het is puffen geblazen met temperaturen een stuk boven de dertig graden. Veel mensen gaan op zoek naar afkoeling aan zee. Afgelopen weekend leidde dat tot problemen in het station van Oostende. Dat heeft men opgemerkt in Blankenberge en ook daar zijn de nodige voorbereidingen getroffen.

“Er is contact geweest met de NMBS en we zijn voorbereid mochten zich problemen voordoen zoals in Oostende is gebeurd. Mochten er technische problemen zijn, contacteert de NMBS de burgemeester die op zijn beurt communiceert met de politie", vertelt directeur Veiligheid, Sandra Demeulenaere aan Redactie24.

“Bij de politie en de NMBS hebben ze een plan klaar. Zowel mijn korpschef als mijn burgemeester hebben gezegd dat er een goede samenwerking is met NMBS.”

Kustbarometer

Wie graag naar zee reist, kijkt op voorhand best hoe druk het er is. “Er is een kustbarometer die mensen kunnen raadplegen voor ze komen. Op onze website van stad Blankenberge kan men ook zien wat de situatie is op het strand."

"Bij de link ‘coronavirus’ vinden mensen alle informatie en daar kunnen ze nagaan of er nog plaats is op het strand. Indien het rood kleurt, is er geen plaats meer en bij oranje is er hier en daar nog een plaats.”