“Als we dit toelaten, gaat de Grondwet elke keer aan de kant geschoven worden”

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Een groep van een tiental personen uit de provincie Antwerpen is niet te spreken over de avondklok die gouverneur Cathy Berx instelde. Ze trokken naar de Raad van State om aan te klagen dat de provinciegouverneur niet volgens de Grondwet handelde.

Tijdens de hittegolf wordt de avondklok niet gehandhaafd, kondigde Cathy Berx aan. Maar uiterlijk donderdag moet de Raad van State zich er wel over uitspreken.

“Wij zijn helemaal niet tegen regels, we zitten met een pandemie en die moet aangepakt worden. Daar zijn ook goede dingen gedaan, de contact tracing is en de extra maatregelen naar hygiëne toe zijn goed. De avondklok is in de Kempen helemaal overbodig”, zegt Dirk Melis, die lid is van de partij D&W in Dessel, aan Redactie24.

“De regels zijn buiten proportie naargelang de oorzaak. Niet enkel de horeca en de kleinhandel, maar ook de evenementensector, de cultuursector, dat valt allemaal stil. De hele provincie Antwerpen wordt rood bestempeld in het buitenland terwijl dat eigenlijk niet nodig is.”

“Men creëert een immense imagoschade en men treedt de Grondwet met de voeten. Als we dit toelaten, dan gaat de Grondwet elke keer aan de kant geschoven worden als dat nodig is en dan zijn we institutioneel fout bezig.”

Tags