Meer informatie over Brusselse jongeren die betrokken waren bij strandrellen in Blankenberge: “Waslijst van strafbare feiten”

door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Er is meer informatie bekend over de jongeren die afgelopen weekend amok maakten op het strand van het Blankenberge. Het zijn geen onbekenden.

Afgelopen weekend was er een zware vechtpartij op het strand van Blankenberge met een resem jongeren. Bij die vechtpartij raakten negen agenten gewond. Er is meer informatie over die jongeren.

Het gaat bijna om allemaal Brusselaars tussen de 17 en 21 jaar oud. Veel van hen hebben Noord-Afrikaanse roots. Volgens de stad Blankenberge hebben ze een waslijst van strafbare feiten achter hun naam staan.

Het Nieuwsblad zocht uit dat de jongeren in Brussel gekend staan voor feiten als geweld, slagen en verwondingen, smaad, vandalisme en gewapende weerspannigheid. Voor dat laatste zijn ook enkelen onder hen aangehouden.

“De drie aanstokers hebben we”, zegt Philip Denoyette van de Blankenbergse politie. Ze zullen zich vandaag voor de onderzoeksrechter moeten verantwoorden.