Jacques Vermeire zit in zak en as: Dit is de reden waarom hij door een moeilijke periode gaat

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De eindejaarsperiode is niet voor iedereen een schitterende tijd vol feestgedruis. Ook niet voor Jacques Vermeire die momenteel door een moeilijke periode gaat.

“Ik heb een hekel aan deze periode”, zegt Jacques Vermeire. “December is altijd al mijn donkerste maand geweest. En dan heb ik het niet over het weer”, biecht hij op. “Mijn ouders zijn allebei gestorven in december. De scheiding van Eva viel ook in die maand. En in 2012 moest er een gezwel in mijn darmen worden verwijderd, ook in december.”

December lijkt dus echt dé pechmaand van Jacques Vermeire te zijn. De acteur vertelt over de gebeurtenis die de diepste wonden bij hem heeft gemaakt. “Eén jaar later voerde mijn vrouw Muriel een verwoede strijd tegen kanker die haar enkele maanden later fataal werd.”

Kerstmis roept elke keer opnieuw dus erg pijnlijke herinneringen op bij Jacques. “Weet je, ik vind Kerstmis het feest van de gelukkigen. Eenzamen hebben het dezer dagen nog moeilijker omdat ze er nog meer eens met de neus op worden gedrukt dat ze er alleen voor staan.”