Ook De Croo is storingen bij Proximus kotsbeu: Minister eist compensatievergoeding voor iedereen

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Op korte tijd duiken er voortdurend storingen op bij Proximus. Tot grote frustratie van de klanten, want die kunnen hun ontspannen tv-avondje wel vergeten. Ook klagen klanten over internet- en telefoonproblemen.

Het probleem leek opgelost tot er alweer een nieuwe storing opdook. Minister van Telecom Alexander De Croo (Open VLD) wil telecomoperatoren zoals Proximus verplichten om compensaties te geven bij langdurige onderbrekingen. De consument betaalt immers voor een dienst waarvan hij op het moment van de storing niet of onvoldoende gebruik kan maken.

Het kabinet van minister De Croo meldt dat het voorstel volgende maand door de ministerraad nog dient goedgekeurd te worden tijdens een eerste lezing. Daarna zal nog een consultatieronde en overleg met de deelstaten volgen. Ons land zou hiermee Nederland volgen waarbij een compensatievergoeding verplicht is bij storingen van minstens twaalf uur.

Proximus liet al weten dat zijn tv-klanten een compensatie krijgen door hen twee weken lang enkele betaalzenders gratis te geven.