Van Besien: "N-VA stelt zich bijzonder arrogant op, van dat soort politiek moeten we af"

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Wouter Van Besien, de kopman van Groen, haalt uit naar N-VA. Hij vindt dat de partij onder leiding van NVA-voorzitter Bart De Wever niet bepaald op een democratische manier politiek voeren.

"De N-VA gaat van dictaat naar dictaat, en dat is een groot democratisch probleem. De N-VA stelt zich als partij bijzonder arrogant op, we zien dat ook in Antwerpen. In verschillende dossiers neemt de N-VA beslissingen waar de coalitiepartners eigenlijk niet tevreden mee zijn", aldus Van Besien aan het VTM Nieuws.

"CD&V en Open Vld hebben bijvoorbeeld wel wat ambities rond fietsveiligheid, maar als N-VA zegt dat dat niet doorgaat, gaat het niet door", aldus Van Besien. "Die manier van politiek doen, daar moeten we vanaf."

Van Besien kiest er dan ook voor om samen met Groen, sp.a en onafhankelijken daar verandering in te brengen. Een belangrijk punt op de agenda zijn de huurprijzen. Van Besien pleit voor een richtprijs voor huurwoningen. "In zo'n systeem van richthuurprijzen kan je per buurt op basis van de grootte en de kwaliteit van de woning berekenen wat een billijke prijs is, zowel voor huurder als verhuurder. Als je dat in kaart brengt in Antwerpen, dan geef je zowel verhuurder als huurder een instrument om tot een juiste prijs te komen. Daar kunnen we bijvoorbeeld premies aan koppelen vanuit de overheid."