Spookrijder veroorzaakt paniek op Brusselse ring: "Hij zou niet meer mogen rijden” (video)

bron: RTL Info
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen Youtube
Een spookrijder heeft zijn tegenliggers behoorlijk laten schrikken. Enkele bestuurders konden op het nippertje aan de dood ontsnappen op de Brusselse ring. Het had geen haar gescheeld of ze waren er niet meer geweest. Het filmpje van de spookrijder gaat intussen viraal op sociale media.

“We zijn door zijn fout bijna om het leven gekomen”, vertelt een getuige. Zondagnacht werd een wagen gesignaleerd op de Brusselse ring die in de tegenovergestelde richting reed. “Hoe kan iemand in godsnaam de snelweg in tegengestelde richting nemen. We zijn door zijn fout bijna om het leven gekomen.”

Een andere getuige is vooral kwaad op de bestuurder. “Ik ben hem gepasseerd met mijn gezin in de wagen. Maar het heeft geen haar gescheeld, of we hadden elkaar geraakt. En dat door iemand die niet meer zou mogen rijden.”

De spookrijder kon rechtsomkeer maken. Wonderwel vielen daarbij geen gewonden. Pas de ochtend nadien werd de politie ingelicht over het voorval. “Het is natuurlijk niet gemakkelijk om een spookrijder te achtervolgen, want dan moeten we ook in tegengestelde richting rijden. We proberen daarom in te schatten waar en wanneer het voertuig zal passeren, om het op die manier te kunnen stoppen”, zo weet politiewoordvoerder Peter De Waele.