Verrassende Belgisch kampioen veldrijden? "De kloof met Wout Van Aert is nooit kleiner geweest dan dit jaar"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kan Toon Aerts voor de verrassing zorgen en topfavoriet Wout Van Aert kloppen op het Belgisch kampioenschap in Koksijde? Zelf gelooft hij er helemaal in.

“Ik begrijp best dat de mensen mij minder goed kennen. Ik ben 24, ouder dan Van der Poel en Van Aert, maar ik ben zoveel langzamer gegroeid. Ook Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout waren bij de jeugd betere crossers. Veelzeggend: bij de junioren won ik hooguit eens een B-cross. Bij de beloften heb ik nooit één wedstrijd gewonnen. Maar beetje bij beetje heb ik ze bijgebeend", vertelt Aerts in Het Laatste Nieuws. 

"Eerst Vanthourenhout, nu ook Sweeck. Ik heb intussen al meer succes geboekt bij de profs dan ooit bij de jeugd. Leuven in mijn eerste jaar, Niel, Baal en het EK vorig jaar en dit seizoen opnieuw Niel. Zelfs met Wout is de kloof nooit kleiner geweest dan dit jaar. Heb ik in Gavere geen pech, dan win ik misschien. Maar of dat volstaat om zondag te kunnen winnen? De kloof kleiner maken is één, ze helemaal dichten is nog wat anders.”