Filip Dewinter wil immigratiestop invoeren: “De poorten moeten dicht”

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter laat weten dat de Antwerpse afdeling van het Vlaams Belang een petitie is gestart om een referendum over een immigratiestop in Antwerpen af te dwingen.

 "We gaan aan de burgemeester een referendum vragen over het al dan niet invoeren van een inschrijvingsstop in Antwerpen", zegt Dewinter. "De poorten moeten dicht." Uit cijfers blijkt dat het aantal moslims in Antwerpen zal toenemen. Daarin wil Vlaams Belang verandering brengen.

"Maar ook uit cijfers van de de Buurmonitor blijkt bijvoorbeeld dat ondertussen een op de vijf van de Antwerpenaren moslim is. Uit cijfers die ik heb opgevraagd bij de schepen van Onderwijs blijkt dat 51 procent van de kinderen in het stedelijk lager onderwijs moslims zijn", adus Dewinter.

"Op relatief korte termijn verliezen we de stad aan steeds meer vreemdelingen en de ideologie die door hen wordt gekoesterd, de islam", zegt hij. "Dat zorgt ervoor dat Antwerpen Antwerpistan wordt." Met het referendum stelt Dewinter zich de volgende vraag: “Moet het Antwerps stadsbestuur overgaan tot de invoering van een onmiddellijke inschrijvingsstop voor vreemdelingen?”