VTM

Pol uit FC De Kampioenen ergert zich aan zijn zoon Lorin: Dit is er aan de hand

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Lorin (22), de zoon van Ben Rottiers, is helemaal in de ban van gamen. Iets wat vader Ben helemaal niet zo prettig vindt.

"Tot zijn achttiende probeerde ik het te beperken door regels in te stellen. Lorin mocht bijvoorbeeld alleen gamen op woensdagnamiddag en in de weekends. Als hij zich daar niet aan hield, strafte ik hem met een tijdelijk verbod", vertelt Pol uit FC De Kampioenen in Story.

Intussen is Lorin 22. "Hij is een volwassen man nu. Nu hij ouder is, moet hij zelf leren inzien wat er belangrijk is in het leven en hoe hij zijn vrije tijd besteedt. Ik moet hem loslaten, hij moet het zelf ondervinden. Maar hij is er nog altijd uren per dag mee bezig. Wanneer wij gaan slapen, kijkt hij nog tot 2 uur 's nachts naar een film."

"Het is echt een vrij groot probleem dat onderschat wordt. Alles wat te veel is, heeft sowieso een negatief effect. Als je dagelijks uren aan een stuk op een scherm zit te kijken en klikt met je wijsvinger, heeft dat nadelige gevolgen. Dan hebben die positieve effecten - die er zijn aan gamen - ook geen nut."