Advocaat van Sergio Herman legt reden uit waarom ze niet akkoord zijn met uitspraak van de rechter en in beroep gaan

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sergio Herman (47) moest voor de rechter verschijnen omwille van overdreven snelheid. Zo werd hij op 10 september 2016 geflitst tegen 105 km/u op een baan waar je toen maar 50 km/u mocht.

Ook in 2014 reed hij te snel op de E34. Hij reed er 137 km/u, op een plaats waar 90 km/u geldde. 

Door deze twee zware overtredingen binnen de drie jaar, kon de politierechter eind augustus niet anders dan hem een rijverbod op te leggen van 3 maanden. Ook zou hij zijn proeven en examens opnieuw moeten afleggen. 

Maar Sergio Herman kwam toen niet opdagen, waardoor het een veroordeling werd bij verstek. Maar dat blijkt een vergissing te zijn, volgens de advocaat van de Zeeuwse chefkok. "Het was een vergissing. Mijn cliënt zat in het buitenland en de dagvaarding werd betekend aan zijn echtgenote. Zij vergat hem uiteindelijk te verwittigen." 

Deze ochtend tekende Sergio Herman beroep aan tegen de uitspraak. Zijn advocaat pleit voor een uitstel van het rijverbod, en wil niet dat hij de proeven en examens opnieuw moet afleggen. "Mijn cliënt doet honderden kilometers per dag tussen zijn restaurants en verschillende sociale projecten. Hij werd al drie maal eerder veroordeeld voor snelheidsovertredingen, maar nooit voor intoxicatie of een verkeersongeval. Ik zou hem geen gevaarlijke recidivist noemen." 

De rechter vindt echter niet dat dat een geldige reden is om zijn straf te ontlopen. Op 2 maart volgt de definitieve uitspraak.