Mathieu Van der Poel reageert fors op uitspraken van vader Adrie over Wout Van Aert

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Mathieu Van der Poel weigert zijn hoofd te laten hangen na het mislukte WK. "Op naar die dertig zeges. De drie klassementen ook. Dan zal mijn seizoen meer dan geslaagd zijn", zegt de Nederlander in Het Laatste Nieuws.

"Bij mijn weten sluimert er geen griep of ander kwaaltje in mijn lijf, neen. Fysiek ben ik oké. Ik had er gewoon even geen goesting in", aldus Van der Poel in Het Laatste Nieuws. "Ik heb niet het gevoel dat ik iets fout heb gedaan. Ik was goed. Alleen niet goed genóeg."

Het mentale tikje in ronde 2 lag volgens Van der Poel aan de basis van de nederlaag. "Het tempo lag verschroeiend hoog, al had ik niet de indruk dat ik over mijn toeren ging. Tot dat sleutelmoment. In een paar seconden drong het tot me door: 'Oei, neen, ik ga het niet redden vandaag'. Mijn hoofd weigerde dienst, mijn benen haakten af."

Na afloop van het WK zei vader Adrie Van der Poel dan nog eens dat Wout Van Aert niet leek te ademen. Die uitspraak zorgde voor heel veel ophef. "Er is hem van alles uit de kont getrokken", zucht zijn zoon. "'Ons pa' is nu eenmaal superspontaan. Hij zegt wat hij denkt. Nooit achterbaks, altijd rechtdoorzee. Heel mooi, vind ik dat. Zo wil ik het namelijk ook doen."

"Zijn reactie werd dubbelzinnig opgevat. Jammer. Maar het hoort bij de cross, zeker? En bij uitbreiding bij het wielrennen, dat een onfris verleden met zich meesleurt. Het zorgt ervoor dat de dingen soms uit hun juiste context worden gerukt."