Het is bewezen: Op deze simpele manier zal je hond altijd beter naar je luisteren

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto
Hoe kan je je hond beter naar je luisteren? Het is een vraag die veel hondenliefhebbers zich dagelijks stellen.

Er is nu ook een antwoord op die vraag. Alex Benjamin van de Universiteit van York deed onderzoek en publiceerde de resultaten in het tijdschrift 'Animal Cognition', zo schrijft Het Laatste Nieuws. Aan het onderzoek namen dertig honden deel.

De onderzoekster liet de dieren luisteren naar stemmen van mensen die iets aan het vertellen waren. De dieren hoorden de mensen eerst op een normale toon praten over zaken die voor hen van belang waren. Daarna spraken diezelfde mensen over zaken die voor honden van belang waren, zoals bijvoorbeeld een wandeling maken. Ze deden dat ook op de toon van een babytaaltje.

Het werd al snel duidelijk dat de honden een voorkeur hadden voor die laatste manier. De onderzoekster zegt dat honden ons mogelijk als bondgenoten zien als we babytaal gebruiken en dat ze daarom beter luisteren.

Wie zijn hond beter wil laten luisteren, spreekt dus best op een melige toon. Behandel je hond alsof hij een baby’tje is. "En wat voor een braaf, lief hondje ben jij?", is een zinnetje dat ervoor zorgt dat honden beter luisteren.

Tags hond