Agenten staan versteld door wat automobilist uitspookt na ongeval

door: STS
politie
Afbeelding bron: OnkelKrischan / Shutterstock.com

In Ekeren heeft een bestuurder vluchtmisdrijf gepleegd na een ongeval. De politie kon de wagen en de bestuurder later terugvinden.

Het ongeval gebeurde vrijdagavond op de Veltwijcklaan. "Een van de bestuurders reed, ondanks aanzienlijke schade aan de beide voertuigen, weg van de plaats van het ongeval", stelt de politie.

Een getuige kon de politie de nummerplaat van de gevluchte wagen doorgeven. In tussentijd had een politievoertuig een wagen zien staan op de A12 richting Antwerpen. Ondanks het late uur en de locatie waren de lichten van het voertuig gedoofd.

"De bestuurder verklaarde dat hij dacht dat het slechts een lichte aanrijding betrof, ondanks het feit dat de wielkast van zijn wagen vernield was en dat hij zijn wieldop was kwijtgespeeld. Dat had hij pas op de autostrade gemerkt, waarna hij zich alsnog aan de kant had gezet."

Ademtest

De man werd onderworpen aan een ademtest, die positief bleek te zijn. Zijn wagen werd getakeld en zijn rijbewijs werd in beslag genomen. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank.