Ongeval met busje vol zorgbehoevende ouderen: Brandweer moet ingrijpen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een verkeersongeval voorgedaan waarbij een busje met zorgbehoevende ouderen betrokken was. De brandweer moest een van de slachtoffers bevrijden.

Het ongeval deed zich voor op de Oosternieuwweg in Jabbeke. "Een 78-jarige man uit Brugge reed met een minibusje. Dat stond in voor het vervoer van zorgbehoevende ouderen na hun dagopvang en -verzorging, terug naar hun woonplaats", legt de lokale politie uit.

In het voertuig zaten vier passagiers. Het ging om een 87-jarige vrouw uit Jabbeke, een 79-jarige man uit Aartrijke, een 79-jarige vrouw uit Jabbeke en een 78-jarige vrouw uit Aartrijke.

"In een bocht ziet de bestuurder een tegenligger naderen. Gezien de smalle rijbaan kunnen de wagens elkaar niet vlekkeloos passeren, waardoor hij achteruitrijdt om plaats te maken voor de tegenligger. Hij rijdt hierbij met de linkerwielen van het voertuig in de gelijkgrondse berm. Door de hoge grassen merkt hij de gracht niet op, waarop het voertuig in de gracht terechtkomt."

"De bestuurder en drie van zijn passagiers kunnen op eigen houtje het voertuig verlaten en zijn niet gewond. De 78-jarige vrouw uit Aartrijke die in een rolwagen in het voertuig vastgemaakt zit, slaagt hier niet in. Zij dient te wachten op de brandweer om haar uit het voertuig te bevrijden."

De vrouw werd met lichte verwondingen naar het AZ Sint-Jansziekenhuis in Brugge overgebracht.