Dit gaat Poetin niét graag horen: Bekende Belg die hem ontmoette doet boekje open

door: STS
Vladimir Poetin
Afbeelding bron: Photonews

Een oude bekende uit de Belgische politiek heeft snoeihard uitgehaald naar de Russische president Vladimir Poetin. Het gaat om Karel De Gucht, die Poetin enkele keren ontmoette.

"Ik heb hem als minister van Buitenlandse Zaken ontmoet. Maar als Europees Commissaris voor Handel heb ik ook met hem onderhandeld", zei Karel De Gucht in de talkshow 'De Tafel van Gert' op Play4.

Op de vraag of Poetin zich als een aangename man toonde klonk een duidelijk antwoord: "Nee." Gevraagd of hij dan niet joviaal, leuk, of grappig is, klonk het: "Hij is niet grappig, helemaal niet. Er valt niet te lachen met die man. Hij is een psychopaat. Daar ben ik van overtuigd."

"Het kenmerk van een psychopaat is dat ze zeer gevoelsarm zijn en eigenlijk geen enkel inlevingsvermogen hebben. Je spreekt tegen een spiegel, je krijgt geen enkele reactie van die man. Het is vrij beangstigend eigenlijk."

"Het waren geen aangename ontmoetingen, maar wel zeer interessante ontmoetingen. Omdat je de man daardoor wel kan inschatten. En ook het gevaar dat van die man uitgaat. Maar om te zeggen: we gaan samen een glas drinken, ofzo... Nee, zelfs geen wodka, denk ik."