Man zit dagenlang dood in zetel: "Gestorven door beet van eigen hond"

door: STS
Begrafenis - doodskist - lijkkist
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Een man is levenloos teruggevonden in zijn woning. Hij was al meerdere dagen dood en bleek verschillende bijtwonden van zijn honden te hebben.

Het lichaam van de man werd ontdekt in een huis in het Nederlandse Terborg. De man leefde er als kluizenaar, maar kwam wel buiten om zijn honden uit te laten. Het waren bezorgde buren die de politie op een gegeven ogenblik besloten in te schakelen.

De agenten stonden voor een hele klus, omdat het huis omgeven was met rommel. "Er moesten drie containers met puin gevuld worden voor de politie het pand kon binnengaan", weet 112Vdg.

De man leefde bovendien met een groot aantal dieren, waaronder een agressieve rottweiler. "Na overleg met experts werd besloten de hond te euthanaseren, aangezien heropvoeding onhaalbaar werd geacht."

De agenten troffen de 60-jarige man uiteindelijk aan in zijn zetel. Hij was al enkele dagen eerder overleden. Hij bleek bijtwonden te hebben. "Uit verdere analyses is gebleken dat de man is overleden door een bloedvergiftiging, vermoedelijk door een beet van zijn hond."