"Mijn baby werd onthoofd bij de bevalling en het ziekenhuis wilde dat verbergen"

door: STS
baby
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een moeder heeft een klacht ingediend tegen het ziekenhuis waar ze beviel van een baby. Volgens de vrouw werd haar baby onthoofd en probeerde het ziekenhuis dat te verbergen.

De 20-jarige Jessica Ross en haar partner Treveon Isaiah Taylor dienden klacht in tegen het ziekenhuis, het Southern Regional Medical Center in Riverdale, bij Atlanta (VS).

CNN kon de aanklacht inkijken. Daarin staat dat de vrouw en haar arts op 9 juli de baby ter wereld probeerden te brengen, maar dat er een probleem ontstond, namelijk een schouderdystocie. Daarbij komen de schouders van een baby vast te zitten.

De arts wordt verweten op "grove" en "nalatige wijze" "overmatige trekkracht" uitgeoefend te hebben op het hoofd en de nek van de baby en dat "ze naliet om tijdig en correct een keizersnede uit te voeren, wat resulteerde in de onthoofding en dood van Treveon Isaiah Taylor Junior".

Het Southern Regional Medical Center ontkende tegenover CNN deze beschuldigingen.

Volgens de zender verklaarde de woordvoerder van de familie dat de ouders eisten om hun baby te zien en vast te mogen houden, maar dat dit niet mocht. "Ze mochten hun dode kind enkel zien."

"Op dat moment was hun baby strak ingepakt in een dekentje, met het hoofd bovenop zijn lichaam geplaatst, op zodanige manier dat wie hem bekeek niet kon zien dat hij onthoofd was."

Het incident wordt nu onderzocht. De resultaten van de lijkschouwing zijn nog niet bekendgemaakt.