Belangrijke boodschap voor getroffen Ryanair-passagiers: "Dan heb je recht op deze compensatie"

door: STS
Ryanair
Afbeelding bron: Photonews

Komend weekend wordt er opnieuw gestaakt door de piloten van Ryanair. Testaankoop herinnert passagiers eraan dat ze recht hebben op een compensatie.

De Ryanair-piloten gaan voor de tweede keer op korte tijd het werk neerleggen. Daardoor zullen op zaterdag 29 juli en zondag 30 juli heel wat vluchten geannuleerd worden.

De getroffen reizigers hebben recht op een compensatie. "Aangezien dit een interne staking van een luchtvaartmaatschappij is (en geen staking van luchtverkeersleiders of bagageafhandelaars), is er geen sprake van overmacht", zegt Testaankoop.

"Ryanair moet voor deze staking de passagiers gratis een alternatieve vlucht aanbieden. Als deze niet geschikt is, hebben ze het recht om terugbetaling van de tickets te vragen."

"Als vluchten minder dan twee weken voor vertrek worden geannuleerd, moet extra compensatie worden betaald. Deze varieert van 250 euro tot 600 euro, afhankelijk van de afstand die de vlucht moet afleggen."

Getroffen reizigers kunnen dit online formulier invullen op de website van Ryanair. Voor wie hulp nodig heeft, stelt Testaankoop het nummer 0800/29.510 ter beschikking.