Ryanair grijpt in en dat is goed nieuws voor wie een vlucht wil boeken

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Ryanair heeft aangekondigd dat het zijn vluchten goedkoper gaat maken. Dat heeft alles te maken met het feit dat passagiers sinds kort geen vluchten van Ryanair meer kunnen boeken via enkele online platformen.

Sinds kort kunnen passagiers geen vluchten van Ryanair meer boeken via online platformen zoals Kayak en Booking.com. Dit zou gebeurd zijn onder druk van consumentenorganisaties of door een uitspraak van een rechtbank in Ierland tegen Flightbox, dat onrechtmatig gegevens van Ryanair gebruikte.

Ryanair verwacht dat hierdoor de bezettingsgraad op vliegtuigen op korte termijn een klein beetje zal verlagen. De luchtvaartmaatschappij gaat dan ook onmiddellijk over tot actie.

Ryanair kondigt aan dat het de prijs van vluchten zal verlagen waar nodig. Zo wil de maatschappij passagiers aanmoedigen om vluchten steeds rechtstreeks via Ryanair.com te boeken waar ze gegarandeerd het laagste tarief krijgen zonder toeslagen.

Intussen voert Ryanair al een eerste actie van het jaar waarbij passagiers 20% korting kunnen genieten bij gebruik van een code voor reizen tot 15 maart.

Tags ryanair